Grand Prix-paard Uthopia wordt verkocht via veiling, Carl Hester ontzet

uthopia

De lopende rechtszaak betreft wie de eigendom van het paard Uthopia heeft is tot een einde gekomen. Met grote droefheid kondigt Carl Hester aan dat hij niet langer aanspraak heeft op een deel van de eigendom van het paard. Uthopia zal vervolgens verkocht worden door Wilsons Auctions als onderdeel van hun Prestige Auction op vrijdag 17 mei. 

“Het was een pijnlijke ervaring voor ons allemaal en het heeft jammer genoeg een zeer ongelukkig einde”, aldus Carl Hester. “Uti (Uthopia) is een deel van de familie geweest gedurende elf jaar en was de grote favoriet op de stal. Ik ben alvast hard op zoek naar geldschieters om mij te helpen Uthopia terug te kopen en hem met de beste zorgen hem zijn welverdiend pensioen te geven hier bij mij, waar hij omringt wordt door mensen die veel van hem houden. “Het is niet enkel denigrerend om een paard van dit kaliber op deze manier te verkopen, ook wordt er zich erg zorgen gemaakt om het welzijn van Uthopia indien deze naar een andere persoon gaat. Uthopia heeft de afgelopen vier jaar continu veterinaire ondersteuning gehad. Zonder deze zorg en kennis is er dus bezorgdheid om de welzijn van het paard. Via een online veiling kan men bieden op de hengst, de hoogste bieder heeft hem.

De vijftienjarige Uthopia is een Nederlands gefokte donkerbruine hengst uit Metall. Hij is geboren in 2001 en werd door Carl Hester ontdekt op vierjarige leeftijd. Het duo won samen vijf kampioenschap medailles waaronder Olympisch Team goud in 2012 en twee individuele zilveren medailles op het EK 2011. Uthopia werd het laatst uitgebracht door Carl Hester zijn pupil Charlotte Dujardin in de CDI-W in Amsterdam begin dit jaar.

Ook hebben fans van Uthopia die willen dat deze bij Carl Hester op stal blijft een crowdfunding gestart waarbij mensen geld kunnen storten. Bekijk deze hier.

Onduidelijke eigendom

Er was al maandenlang spraken rond een mogelijke verkoop van Uthopia en er was onduidelijkheid over de eigendom van de hengst. Uthopia staat sinds september 2011 bij het FEI geregistreerd met als eigenaren Carl Hester en Sasha Steward. Vanaf januari 2009 tot april 2010 stond ook Sasha’s vader, Derek Harrison, een tijdje op de eigendomsakte. Uthopia wordt nu door twee curatoren van Sasha en Derek verkocht.

De nu 15-jarige Uthopia staat sinds september 2011 bij de FEI geregistreerd met als eigenaren Carl Hester en Sasha Steward. Van januari 2009 tot april 2010 stond daarnaast ook Sasha’s vader, Derek Harrison, op de eigendomsakte. Uthopia wordt nu door twee curatoren van Sasha Hamilton en Derek Harrison verkocht.

“We zijn allemaal geschokt, hij verdient beter”, voegt Carl Hester er nog aan toe.

Bron: Horses24, Eurodressage