Embryo van Olympiër Emerald N.O.P. verkocht voor 17.000 euro

Equestrian - Longines FEI World Cup Jumping Final - Gothenburg - Sweden - 28/3/16
Dutch duo Harrie Smolders and Emerald NOP finished as runners up in the Longines FEI World Cup Jumping Final
FEIWORLDCUP
Mandatory Credit: FEI/Arnd Bronkhorst 
Livepic EDITORIAL USE ONLY. 
Disclaimer: Free of charge for editorial use. For further information, contact Grania.Willis@fei.org +41 78 750 61 42 or Shannon.Gibbons@fei.org +41 78 750 61 46.Arnd Bronkhorst © PHOTO NEWS / PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS

Een embryo uit Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) waarmee Harrie Smolders op de Olympische Spelen verschijnt, en de topmerrie Tequila van Spieveld (v. Capital) is verkocht via Embryoauction.com voor 17.000 euro. Team VDW Monte Carlo uit Monaco mag zich trotse eigenaar noemen van het embryo.

Voor 17.000 euro werd de halfbroer of -zus van Echo van ’t Spieveld online afgeslagen. Basson van der Westhuizen is de trotse eigenaar. “We zijn erg enthousiast over deze aankoop. Het is een investering voor de lange termijn, maar we hopen dat het zich uiteindelijk uitbetaald. Het zou prachtig zijn als dit embryo net zo goed wordt als de broers en zussen!”

De Zuid-Afrikaan die in Monaco woont, is zelf ook fokker van sportpaarden. “In Argentinië hebben we een fokkerij van warmbloedpaarden, maar doordat de importwetgeving daar nogal strikt is, ben je beperkt met je fokkerijkeuzes. Daarom willen we nu in Europa meer een fokkerij op gaan zetten.”

Het doel van dit exclusieve embryo is wel de sport. “Als alles goed gaat, hopen we dat dit embryo uit zal groeien tot een goed sportpaard. We laten hem of haar in ieder geval in professionele handen in België of Frankrijk”, benadrukt Basson van der Westhuizen.

Bron: Horses24, Hoefslag