Desperados FRH-nakomeling Demario W veilingtopper Veulenveiling Prinsjesdag met 40.000 euro

schermafbeelding-2016-09-15-om-11-25-38

Het duurste dressuurveulen op de Veulenveiling Prinsjesdag was Demario W, een zoon van Desperados FRH. Het veulen werd verkocht aan het Zweedse 2m2 Trading AB. Zij brachten een bod uit via de telefoon en kochten het veulen voor 40.000 euro. 

“Het eerste veulen met 11.000 euro werd heel makkelijk verkocht, maar daarna verliep de veiling wat stroperig. Na de pauze ging het weer goed”, aldus voorzitter Arjan van der Waaij. Ook het hengstenveulen Louis 24 Sollenburg (v. For Romance I) werd verkocht voor een aanzienlijk bedrag van 32.000 euro.

Voor de Belgische fokker V. Stael was er ook een mooi prijzenkaartje gebonden voor zijn merrieveulen La Belle van de Moerhoek. Hij kreeg 28.000 euro voor de Governor-dochter.

“We moeten natuurlijk nog evalueren, maar het veilen op twee dagen is heel goed bevallen. Grote kans dat we het volgend jaar weer doen”, aldus voorzitter Van der Waaij.