Prachtig om te zien hoe een paard haar blinde vriendinnetje overal naartoe leidt

schermafbeelding-2016-10-02-om-09-28-11

In Iowa, Verenigde Staten, wachten twee paarden op een nieuwe thuis in het Animal Rescue League of Iowa (ARL). Het bijzondere aan dit duo is dat de 10-jarige Daisy blind is, en volledig vertrouwd op de 17-jarige Angel. 

Omdat Angel zo rustig is en veel geduld heeft voor Daisy, is hun vriendschap buitengewoon te noemen. Angel vind het niet erg dat Daisy constant dicht in haar buurt is, ook niet als Daisy per ongeluk tegen haar aan botst. Ze hinnikt zelfs als Daisy op een afstandje is zodat ze kan horen waar zij juist is.

Geredde paarden staan dus helemaal niet triest weg te kwijnen in een stal, integendeel. Dit duo zie je hun tweede jeugd beleven, nu ze elkaar gevonden hebben. Daisy stond alleen in een paddock totdat Angel gered werd uit een nalatige situatie. Daisy werd opgevangen in 2015 nadat ze ronddwaalde op straat. De dierenarts ontdekte dat zij een oogziekte had dat blindheid als gevolg geeft als het niet tijdig behandeld wordt.

Daisy en Angel werden samen gezet, zodat ze het speciale hooi dat Angel nodig had konden delen. Uiteindelijk werd het duo in een weide gezet zodat ze konden wennen aan een nieuwe, betere omgeving. Men was hier eerst bang voor omdat Daisy niets kan zien, maar toen werd duidelijk dat Angel haar rondleidde.

De organisatie hoopte dat ze iemand zouden vinden die de twee paarden samen zou willen adopteren. Maar momenteel worden beide paarden verzorgd in een tijdelijk pleeggezin.

Bron: USAToday, Horses24