Subtop amazone Katharina Mulder heeft duidelijk een groot hart voor dieren: Ze vangt pony’s op van de brand in Sittard

katharina-mulder

Vorige week meldden we al van de vermoedelijk aangestoken brand in de stal aan de Rijksweg Noord in Sittard, waar 18 paarden, 25 geiten en een geitenbok, konijnen, kippen en duiven woonden. Hierbij liepen er meerdere pony’s serieuze brandwonden op. En gelukkig worden deze dieren nu goed opgevangen door vrijwillige mensen die een handje willen uitsteken, zoals subtop amazone Katharina Mulder.

Via sociale media werden mensen opgeroepen om de getroffen paarden en pony’s tijdelijk op te vangen. En daarop reageerde subtop amazone Katharina Mulder. Zij nam een merrie en haar veulen onder haar hoede.

“Het was een drama. Door de brand is de vacht helemaal weg geschroeid. Amper nog een staart en geen manen meer. De moeder heeft onder de buik en op de hals flinke brandwonden en is helaas vanbinnen verbrand, luchtwegen en neusholte zien er niet best uit. Ook hebben ze beiden echt erg last van hun ogen. Als ik zo grof mag zijn… Wat een vuile hufter die dit deze onschuldige beestjes heeft aangedaan! Wat kan ik hier boos om worden. En dit zijn er maar 2 van de hele bende die er stond… Ik hoop dat ik deze twee lieverds weer op de rit krijg, en dat ze nog een mooie toekomst tegenmoet gaan…“, aldus Katharina Mulder op haar Facebook.

“Het moet vreselijk geweest zijn, de ‘schreeuwende’ dieren en de paniek. De paarden zijn dan wel gered maar zijn er erg aan toe.  Inmiddels geeft de moeder ook al geen melk meer, dus we hebben het veulen nu aan de fles. We doen er alles aan, om ze zo snel mogelijk weer zo gezond mogelijk te krijgen. Ze hoesten beide enorm, hebben veel last van hun luchtwegen, maar wat wil je  als je in een stal staat die in lichterlaaie staat, een ware hel!”

De stal is alleszins blij met alle hulp die ze gekregen hebben. “Zo mooi om al die paardenmensen te zien met het hart op de juiste plaats.”

Moeder

En dan postte ook nog haar moeder deze lieve tekst op haar Facebook omtrent al het werk dat Katharina doet voor alle hulpeloze diertjes.

“Altijd aan het werk van s’morgens vroeg tot s’avonds laat… Nooit een cent te makken… Heel veel dingen moeten laten staan omdat er gewoon geen geld voor is…
WANT :

  • Alleen maar het beste van het beste voor je dieren
  • Een stal vol paarden die niemand wilde hebben, kansloos werd gezegd…
  • Een hond welk in een bos gedumpt was heb je met heel veel liefde bij je genomen.
  • De pony’tjes die je van de slacht hebt gered…
  • Playboy die bij ons zijn oude dag mag slijten…
  • En nu weer… Geheel belangeloos twee pony’tjes op stal nemen om voor hun te zorgen.

En dan zeg je : Ach mam, dat beetje stro en hooi, die paar brokjes… Dat maakt mij echt niet uit. Als hun er maar bovenop komen. Kathrien , je bent een kanjer en wij zijn trots op je xxx”

Bron: Horses24