Dubbel geluk voor Cian O’Connor: Na komst van eerste dochtertje neemt hij ook de overwinning in Doha

Cian o'Connor

Het geluk staat duidelijk aan de kant van de Ier Cian O’Connor. Nadat hij en zijn vrouw bevielen van hun eerste dochtertje, pakte hij nu ook de zege in de vijfsterrenwedstrijd in Doha, Qatar. 

In de 1m45 ging het direct op tijd. Hiervoor rekende hij op de negenjarige Callisto (v. Quasimodo Z), wat een goede zet was. De combinatie stopte de tijd op 63.11 seconden. Bassem Mohammed die in zijn thuisland vertoefde, was amper 0,17 seconden trager dan O’Connor met zijn paard Argelith Squid (v. Salito). De Amerikaanse Emily Moffitt kwam op een derde plaats met haar tienjarige ruin Cassius Clay (v. Carolus II).

Olivier Philippaerts kwam op een zevende plaats terecht met H&M Forever d’Arco Ter Linden (v. Darco). Zij kwamen foutloos over de eindstreep in 71.24 seconden. Zijn broer Nicola Philippaerts kreeg vier strafpunten waardoor hij op een 20ste plaats eindigde met H&M Quenzo de la Roque (v. Kannan). Ook Jos Verlooy reed mee en eindigde op een 29ste plaats met de elfjarige Casall-nakomeling Caracas, zij noteerden vijf strafpunten.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Horses24