Geslaagde inzamelingsactie na zware val van jockey die half verlamd raakte

race

De Duitser in Groot-Brittannië woonachtige jockey Freddy Tylicki kwam afgelopen maandag zwaar ten val  op de renbaan van Kempton samen met zijn merrie. De merrie Nellie Dean tuimelde over hem heen, waarna er nog drie andere combinaties ten val kwamen.

De jockey werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar er geconstateerd werd dat hij vanaf zijn middel verlamd was.  De presentator van ‘At the Races’ Matt Chapman, heeft speciaal voor Tylicki een inzamelingsactie gestart. En dat werd een groot succes, want hij zit al aan 140.000 euro.

“De rensport kent vele gebreken, maar haar grote kracht zit hem in de mensen die elkaar helpen in moeilijke tijden”, aldus hoofd van de ‘Professional Jockeys Association’ Paul Struthers. “Freddy is één van de grootste jockeys. Iedereen wil hem steunen.”

“Hij is een allemansvriend en houdt van zijn werk”, aldus jockey Steve Drowne, die eveneens bij de valpartij betrokken raakte. “Dit was het beste jaar van zijn carrière, maar racen zal momenteel wel het laatste zijn waaraan hij denkt.”

In onderstaande beelden zie je de val.

Bron: Hoefslag, Horses24