BWP-hengst Flamenco de Semilly overleden

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 19: Illustration Kent Farrington (USA) compete during Equestrian Jumping Individual Final Round A at the Olympic Equestrian - Jumping of the Rio 2016 Summer Olympic Games on August 19, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. 19/08/2016 (Photo by Vincent Kalut / Photonews

De goedgekeurde BWP-hengst Flamenco de Semilly is overleden op 23-jarige leeftijd. De hengst mocht al een tijdje vertoeven op de weide van Marc van Dijck. “Hij kampte de laatste maanden met gezondheidsproblemen.”

“Vooral het rechtkomen was niet makkelijk voor hem. Zijn tijd was gekomen”, luidt het. Op zesjarige leeftijd kwam de hengst naar stal ’t NIeuwenhof in Nieuwenrode, nadat sponsor Verelst en Marc hem samen aankochten in Gesves. Hier liep de hengst nog de finale onder Kevin Gielen die hem reed voor Michel Spaas. Hij kocht de hengst op zijn beurt dan weer aan op driejarige leeftijd in Normandië.

Naast Diamant de Semilly, was Flamenco de Semilly één van de weinige overblijvende zonen van Tôt de Semilly, die werd geprezen voor zijn snelle voorbeentechniek. Hierdoor werd hij een topsportpaard en later een interessante fokhengst.

Flamenco bracht enkele succesvolle zonen verder als je t’Aime Flamenco en Wonderboy III, waarna er meer met hem gedekt werd en er van hem nu nog een reeds beloftevolle jonge paarden aan zit te komen. Wel is er nog steeds diepvriessperma van de hengst beschikbaar.