Jos Lansink voor het eerst weer in het zadel na zijn operatie én volop bezig met nieuwe paarden

LONDON, ENGLAND - AUGUST 08 : Jos Lansink of Belgium and his horse Valentina Van't Heike pictured during the Equestrian Individual Jumping Final round A held , during Day 12 of the London 2012 Olympic Games at Greenwich Park, on August 08, 2012 in London, England

(Photo by Jimmy Bolcina/Photonews

Jos Lansink onderging eerder dit jaar een operatie aan prostaatkanker. Hierdoor kon hij niet deelnemen aan de Olympische Spelen, ‘maar gezondheid gaat voor’, zei hij toen. Inmiddels is de ruiter weer aan de betere hand en heeft hij zelfs Denver de Liebri Z deels overgekocht. 

Onlangs zat hij voor het eerst sinds zijn operatie weer in het zadel, maar concoursen zal hij dit jaar niet meer rijden, vertelt hij aan Galop. Ook over zijn verdere toekomst als springruiter durft hij geen uitspraak te doen. Maar zijn stal draait alleszins goed met zijn ruiters Frank Schuttert en Pieter Clemens.

Zo kocht hij Denver de Liebri Z (Diamant de Semilly) gedeeltelijk aan van fokker Lieven Bruyneel. Lansink merkte de hengst op in Lanaken, waar hij presteerde onder Tim Van Den Broeck. Als vijfjarige eindigde de hengst vooraan in de Cyclus, en als zevenjarige maakte hij zijn debuut in de 1m40.

“Hij heeft veel vermogen, maar is ook heel voorzichtig”, aldus Lansink over de beloftevolle hengst. Ook langs moederskant heeft de hengst een felbegeerde bloedzijn met Zandor Z, één van de vroegere tophengsten van Zangersheide.

Ook kocht hij nog met Enda Caroll Jackson van den Bisschop (Flipper d’Elle) aan en komen er nog verschillende zeven en achtjarige paarden terug uit Oliva die hij samen bezit met Ashford Farm, waarbij er volgens Lansink ook zeer beloftevolle paarden zitten.

Bron: Galop, Horses24