Verschillende ruiters waaronder Dujardin genomineerd voor ‘Sportvrouw, Olympiër en Paralympiër van het jaar’

2016 Rio Olympics - Equestrian - Victory Ceremony - Dressage Individual Victory Ceremony - Olympic Equestrian Centre - Rio de Janeiro, Brazil - 15/08/2016. Charlotte Dujardin (GBR) of Britain celebrates winning the gold medal. REUTERS/Tony Gentile  FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.   © PHOTO NEWS / PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS

Charlotte Dujardin is voor de derde keer genomineerd voor ‘The Sunday Times Sportswoman of the Year’, een titel die ze twee jaar geleden won. Ook is ze dit jaar genomineerd voor ‘Olympian of the Year’. Ook Amazones Natasha Baker en Sophie Christiansen zijn genomineerd voor ‘Paralympian of the Year’.

De eerdere overwinning van ‘The Sunday Times Sportswoman of the Year’ (SWOTY) heeft ze te danken aan haar overwinningen van de Wereldbekerfinale in Lyon en de Wereldruiterspelen in Caen. Dit jaar is ze wederom genomineerd door haar individuele gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio samen met Valegro (v. Negro).

Charlotte Dujardin schrijft op Facebook enorm blij te zijn om weer genomineerd te zijn. Ze moet haar nominatie onder andere opnemen tegen roeisters Helen Glover en Heather Stanning. “Het is voor onze sport geweldig om op deze manier erkenning te krijgen”, aldus een trotse Dujardin op Facebook.

Baker en Christiansen wonnen elk op de Paralympische Spelen drie gouden medailles, waardoor ook zijn genomineerd zijn voor ‘Paralympian of the Year’. Baker rijdt in grade II en Christiansen in Grade Ia. Zij moeten het opnemen tegen nog vier andere concurrenten in de stijd om de titel.

Bekijk hier de volledige lijst met nominaties.

Bron: Horses, Horses24