Caro Baerts treedt in de voetsporen van haar vader

jumping

Caro Baerts drukte haar stempel op het vijfdaagse concours Horse and Friends in Opglabbeek. De 14-jarige Baerts uit Herk-de-Stad won in het Sentower Park vier springproeven en behaalde ook een reeks ereplaatsen. “Met dank aan mijn papa”, zegt ze.

Caro Baerts is de dochter van Nico Baerts, die zich tien dagen geleden nog in de kijker reed op de internationale jumping van Opglabbeek. “Hij won toen met Kielan van het Meyershof. Met dat uitstekend paard werd ik op Horse and Friends overigens ook driemaal vijfde.”

Baerts junior nam met drie paarden deel aan dit Euregio concours. “Zowel met Carrera van de Kattevennen Z als met Baccara boekte ik twee overwinningen. Met Baccara werd ik ook nog eens tweede. Beide paarden zijn echte cracks. Toch blijft het altijd fijn om te winnen, zeker in Opglabbeek, dat een beetje aanvoelt als een thuiswedstrijd omdat we hier vaak trainen of een oefenjumping meepikken.”

Caro, die school loopt in SJB Zonhoven, begon al op haar zesde met ponyrijden. “Gewoon voor het plezier: mijn grootvaders, tantes en nonkels rijden paard en zijn nog allemaal actief in de paardenwereld. Toen ik tien was, reed ik op een braaf paard van mijn grootvader.”

“Ik mocht toen af en toe eens deelnemen aan een wedstrijd. Zo debuteerde ik ook in de Horse and Friends-wedstrijd, toen nog in Genk. Sindsdien heb ik hier elk jaar deelgenomen.”

Bron: Het Nieuwsblad