Nicola Philippaerts wint Grote Prijs in Maastricht

Nicola Philippaerts sur Donella N  EQUITATION :  Finale II Coupe du Monde de Jumping - 19/04/2014 © PanoramiC / PHOTO NEWS PICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS

Nicola Philippaerts heeft met zijn paard Zilverstar T de CSI3* GP van Maastricht gewonnen. In een barrage met 8 bleef de Limburger foutloos en legde hij het parcours het snelst af. Met Jérome Guery (Grand Cru van den Rozenberg) en Niels Bruynseels (Gancia de Muze) namen nog twee andere Belgen deel aan de barrage. Guery, die een zucht sneller was dan Philippaerts maar één balk aantikte, eindigde als vierde. Niels Bruynseels eindigde als achtste.

De familie Philippaerts heeft een speciale band met Jumping Maastricht. In 1988 bood Ludo Philippaerts zich vrijwillig aan om deel te nemen maar hij kreeg geen startrecht. Pas toen een ruiter zich afmeldde contacteerde wedstrijdleider Frank Kemperman Ludo Philippaerts die zich naar Maastricht repte en er de openingswedstrijd won.

28 jaar later treedt Nicola Philippaerts in de voetsporen van zijn vader en wint hij de GP. “Het basisparcours was best moeilijk en Zilverstar sprong eigenlijk een beetje stroef” blikt Nicola Philippaerts terug op zijn zege. “In de barrage kwam ik als vijfde aan de beurt. Zilverstar sprong nu echt heel vlot wat resulteerde in een foutloze ronde en de snelste tijd. Maastricht is een wedstrijd met traditie. Ik ben enorm blij met deze zege.”

Voor Nicola Philippaerts is het de eerste indoorzege van het seizoen. Volgende week neemt hij met H & M Harley van de Bisschop deel aan de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart.

Olivier Philippaerts nam dit weekend deel aan de wereldbekerwedstrijd in Verona.  Op vrijdag won hij met Ustina Site een wedstrijd. Tijdens de wereldbekermanche op zondag tikte Olivier Philippaerts met H & M Legend of Love twee balken aan en eindigde hij als 25e.

De zege leverde Philippaerts 20.000 euro op.

Bron: Persbericht
Foto: Achrieffoto