Opnieuw veulen zwaar verminkt door paardenbeul: “Toestand is kritiek”

Veul2

Opnieuw is er een veulen zwaar verminkt door een dierenbeul. Het veulen werd binnengebracht bij Equitom, een paardenchirurg in Meldert. Het veulen had een grote snijwonde, ter hoogte van de kogel en strekt zich uit tot aan de hoef. Het veulen verkeert in kritieke toestand, volgens dierenarts Tom Mariën.

In de stal zou geen enkel scherp object aanwezig geweest zijn, waaraan het veulen zichzelf zou hebben kunnen verwond. De eigenaar heeft dan ook klacht ingediend en hebben de foto’s gedeeld met de politie-inspecteurs. Er werd meteen een onderzoek opgestart.

Tom meldt dat het veulen op dit moment vrij stabiel is, maar dat hij getraumatiseerd zal blijven. “Laten we hopen dat dit onschuldige veulen volledig zal herstellen”, zegt hij op zijn Facebookpagina. “We zijn geshockeerd door deze gebeurtenis en moeten spijtig genoeg vaststellen dat deze afschuwelijke gewelddaden op paarden maar blijven voortduren.”

Foto’s: Facebook

Veul

Veul3