Paard vast in drijfzand aan de kust van Zeebrugge

Paard

Op het strand van Zeebrugge is afgelopen donderdag een paard vast komen te zitten in het drijfzand. De politie van Brugge wil mensen dan ook waarschuwen, want het zou gaan om vijf grote plekken drijfzand, tussen de surfclub en Blankenberge.

“Wij hebben het daar afgebakend en proberen iedereen via de sociale media te verwittigen”, meldt de Brugse politie aan De Standaard.

Het drijfzand is het gevolg van het Stevin-project waar energienetbeheerder al een tijdje mee bezig is. De werken in Zeebrugge zijn nochtans wel al een tijdje afgelopen. “Eind vorig jaar groeven wij daar enkele putten voor het plaatsen van de landkabels voor de aansluiting van een nieuwe onderzeese lijn”, aldus woordvoerster Lise Mulpas.

“Alles werd in februari terug opgevuld en gecontroleerd. Maar ondertussen is dus gebleken dat er stabiliteitsproblemen zijn en dat er sprake is van drijfzanden. Dat zorgt uiteraard voor veiligheidsproblemen. Wij zijn nu op zoek naar de oorzaak van het probleem en hebben alles afgebakend. Het is de bedoeling om alles zo snel mogelijk opnieuw op te lossen.”

De opgevulde putten zijn dus niet meer stabiel genoeg.

Bron: De Standaard