Merrie zwaar verminkt teruggevonden in de weide: “Borstspier is overgesneden”

oog paard eye

Alwéér is er een geval van dierenmishandeling gemeld. Zo meldt Tom Calié op zijn Facebookpagina dat hij zijn merrie in shock terugvond op de weide. De merrie had twee zeer diepe, grote snijwonden. 

De snijwonden zouden niét veroorzaakt kunnen zijn op de weide, waardoor de eigenaar en de dierenarts uitgaan van kwaad opzet. De merrie stond in de omgeving van Zoutleeuw. De merrie werd aangetroffen met twee diepe snijwonden tussen de 8 en 10 cm diep. De borstspier is overgesneden.

De eigenaar laat weten dat zijn merrie momenteel gestald is bij de dierenarts, en dat ze het gezien de omstandigheden best goed stelt. “We willen geen ongerustheid zaaien, maar vragen gewoon om extra waakzaam te zijn”, klinkt het bij de eigenaar.