Paard ingeslapen na aanval van paardenbeul in Rijkevorsel

oog paard eye

Opnieuw is er een geval gemeld bij de politie van een paard dat mishandeld is door de paardenbeul. Maandagochtend vond de eigenaar zijn dier terug op de weide, maar het paard stond er verdacht stil bij. 

De eigenaar contacteerde meteen de dierenarts. De dierenarts moest vaststellen dat het paard levensgevaarlijk verwond was aan zijn geslachtsdelen. Vermoedelijk is er met een scherp voorwerp in de geslachtsdelen gestoken. De verwondingen waren zo ernstig, dat de dierenarts het paard uit zijn lijden heeft moeten verlossen.

De feiten gebeurden in Rijkevorsel van zondag op maandagnacht. Indien iemand iets verdacht heeft gezien, gelieven dan contact op te nemen met de politie. De politie vraagt ook aan paardeneigenaren om je dieren ’s nachts op stal te zetten.